مانیتورینگ شبکه و پروتکل های مانیتورینگ

مانیتورینگ شبکه


مانیتورینگ شبکه که معادل فارسی آن نظارت و یا پایش شبکه می باشد، روشی برای نظارت مداوم بر یک شبکه کامپیوتری به منظور یافتن هرگونه نقص یا خرابی برای اطمینان از عملکرد شبکه می باشد. به عنوان مثال نظارت بر شبکه، وضعیت اجزای شبکه مانند روتر، سرور و فایروال را کنترل می کند. اگر در یه مولفه کندی یا خرابی تشخیص داده شود، نرم افزار نظارت بر شبکه مورد استفاده و فعال، مدیر شبکه را از این نقصان مطلع می کند.

شرکت کیانانت جم فعال در زمینه ارائه خدمات متنوع شبکه های کامپیوتری آماده ارائه سرویس های مانیتورینگ شبکه برای مجموعه یا شرکت شما می باشد.

فهرست

مانیتورینگ شبکه چیست؟

مانیتورینگ شبکه نوعی برنامه نرم افزاری است که عملکرد صحیح دستگاه های شبکه مانند روتر ، سوئیچ و سرور را به طور مداوم بررسی می کند.  هدف از  مانیتورینگ شبکه ، به حداقل رساندن خرابی سرویس ها و تشخیص مشکلات به محض بروز آن میباشد. با استفاده از ابزارهای مانیتورینگ شبکه میتوان به بررسی دوره ای دستگاه های تحت نظارت پرداخت تا هنگامی که یک دستگاه به مشکلی بر میخورد سریعا به مدیر شبکه هشدار دهد

آیا به نظارت شبکه نیاز داریم؟

اگر برای سازمانی کار می کنید که تمامی زیرساخت شبکه را در اختیار دارید و آن را اداره می کنید، برای مدیریت و بررسی آسان تر آنها از مانیتورینگ شبکه استفاده کنید. هرچه یک سازمان برای پردازش معاملات ، یا ارائه خدمات به کارمندان ، مشتریان و شرکای خود ، به شبکه متکی باشد ، باید عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. از مزایای مانیتورینگ شبکه این است که به محض وقوع مشکلی سریعا به مدیران شبکه هشدار میدهد که این کار به مدیران شبکه کمک می کند تا به سرعت مشکلات شبکه و مشکلات عملکرد را شناسایی و عیب یابی کنند.

نظارت شبکه

چگونه برنامه ای مناسب برای پایش شبکه انتخاب کنیم؟

ابزارهای مانیتورینگ شبکه – نرم افزارهای مانیتورینگ

قبل از انتخاب، مهمترین کار جمع آوری اطلاعات درباره ی اینکه چند دستگاه تحت شبکه کنترل خواهند شد. این اطلاعات برای انتخاب برنامه ای مناسب بسیار مهم می باشد. همچنین باید از داشتن سخت افزار مناسب اینکار اطمینان داشته باشید. پس از در اختیار داشتن این اطلاعات ، باید قیمت و ویژگی های برنامه را در نظر بگیرید.

ابزارهای مانیتورینگ شبکه – نرم افزارهای مانیتورینگ

مطالعه بیشتر: نانوسرور چیست؟

مدل های مختلف مانیتورینگ شبکه

  • ۱. SNMP پروتکل ساده مدیریت شبکه
  • ۲. Passive Network مانیتورینگ شبکه پسیو
  • ۳. Active Network مانیتورینگ شبکه اکتیو

هر کدام از مدل های بالا اطلاعات مختلفی درباره شبکه شما ارائه میدهند.

The Simple Network Management Protocol (SNMP)

پروتکل ساده مدیریت شبکه

پروتکل ساده مدیریت شبکه (SNMP)، یک استاندارد اینترنتی است که برای درخواست اطلاعات از دستگاه هایی مانند روتر ، سوئیچ یا سرور در مورد وضعیت خود، مانند: CPU ، حافظه، وضعیت ارتباط با شبکه و …  استفاده میشود. نوع اطلاعاتی که می توان از یک دستگاه شبکه خاص بدست آورد، بر اساس وندور و مدل آن متفاوت است. هر وندور مجموعه ای از پرونده های پایگاه اطلاعات مدیریت (MIB) را منتشر می کند که پارامترهای قابل جستجو از یک دستگاه را توصیف می کند. پرونده های MIB به سرور SNMP فرستاده می شوند.

پروتکل ساده مدیریت شبکه SNMP

Passive Network Monitoring

نظارت بر شبکه پسیو

نظارت بر شبکه پسیو، برای تعیین میزان استقاده کاربر از پهنای باند میباشد. با این کار ، یک ابزار مانیتورینگ شبکه پسیو می تواند مشخص کند که کاربران ، برنامه ها و پروتکل ها چه مقدار از پهنای باند موجود استفاده می کنند.

دو روش برای نظارت برشبکه پسیو وجود دارد:  در این روش به یک دستگاه اختصاصی به نام Network Tab متکی میباشد. این دستگاه یک کپی از ترافیک کاربر را که از طریق یک قطعه خاص شبکه در جریان است، دریافت می کند اما در روش دوم متکی به پروتکل تحلیل جریان است که توسط وندور سخت افزار شبکه مانند NetFlow  ، s-Flow و غیره اجرا می شود.

نظارت بر شبکه پسیو

Active Network Monitoring

نظارت بر شبکه اکتیو

مانیتورینگ شبکه اکتیو، به صورت زنده توسط عوامل نرم افزاری یا حسگرهای سخت افزاری ، در زیرساخت های شبکه انجام میشود تا از متصل بودن به شبکه و یا اجرا صحیح برنامه ها اطمینان حاصل کند. یکی از رایج ترین تست هایی که توسط ابزارهای مانیتورینگ شبکه اکتیو انجام می شود ، دستور ping است.

نظارت بر شبکه اکتیو- مانیتورینگ شبکه اکتیو

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *