به دلیل محدودیت برای حضور در جلسات مختلف به واسطهی شیوع ویروس کرونا، مشاغل در سطح سازمانی نیاز به برگزاری جلسات ویدئویی دارند. ابزارهایی مانند اسکایپ (Skype) یا گوگل هنگاوت (Hangouts) برای برگزاری انواع جلسات ویدئو کنفرانس با تعداد شرکتکنندگان بالا، مناسب نیستند.
برای اینکه برگزاری ویدئو کنفرانسها به صورت آنلاین، با کیفیت مناسب و امکان حضور افراد زیاد باشد، نیاز به ارائه صدا و تصویر ویدئویی با کیفیت بالا (HD) است.
فهرست مطالب
- اپلیکیشن zoom یا GoToMeeting؟ کدام یک، بهترین گزینه برای برگزاری ویدئو کنفرانس است؟
- معرفی اپلیکیشن ویدئو کنفرانس Zoom
- معرفی اپلیکیشن ویدئو کنفرانس GoToMeeting
- مقایسهی ویژگیهای دو اپلیکیشن zoom و GoToMeeting
- مقایسهی هزینهی تعرفههای مربوط به طرحهای مختلف دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting
- مقایسهی عملکرد ذخیرهی دادهها و ضبط تماسها در دو اپلیکیشن zoom و GoToMeeting
- مقایسهی کیفیت تصاویر HD در دو اپلیکیشن zoom و GoToMeeting
- مقایسهی عملکرد دو اپلیکیشن در به اشتراکگذاری صفحات
- مقایسهی عملکرد دو اپلیکیشن در امکان برنامهریزی یک جلسه ویدئو کنفرانس
- مقایسهی عملکرد دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting از لحاظ استفادههای صنعتی
- مشاغل مرتبط با آموزش و تحصیل
- مشاغل مرتبط با بهداشت و درمان
- مشاغل مرتبط با قانون
- مقایسهی نهایی اپلیکیشن Zoom در برابر GoToMeeting
اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting؟
دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting، میتوانند در یک زمان مشخص و به هنگام برگزاری جلسه، میزبان هزاران نفر شرکتکننده باشند و گزینههای قابل اعتمادی برای مشاغل بزرگ جهت برگزاری جلسات ویدئو کنفرانس به حساب میآیند.
هر دو اپلیکیشن، با ارائهی تصاویر باکیفیت، گزینهای مطلوب برای برگزاری ویدئوکنفرانس هستند و در رقابت با یکدیگر، مزایای مخصوص به خود را دارند.
در ادامه به معرفی هرکدام از این دو اپلیکیشن میپردازیم و مزایا و معایب هر یک را در رقابت با یکدیگر، ذکر میکنیم.

معرفی اپلیکیشن ویدئو کنفرانس Zoom
اپلیکیشن ویدئو کنفرانس zoom یکی از محبوبترین پلتفرمهای برگزاری کنفرانس ویدئویی در بازار است.
به تازگی نیویورک تایمز در خلال بحران کویید-۱۹ و به لطف افرادی که جلسات تجاری و یا حتی آموزشهای مجازی خود را در این اپلیکیشن برگزار میکنند، تیتری با این مضمون ارائه کرده است: “ما در zoom زندگی میکنیم”.
برای مشاغل کوچک و مصارف شخصیتر، اپلیکیشن zoom طرحی رایگان با امکاناتی محدود (تماسهای ویدئویی کمتر از ۴۰ دقیقه) ارائه داده است.
در این طرح رایگان، امکان برگزاری جلسات نامحدود به صورت همزمان امکانپذیر است و هر کنفرانس ویدئویی رایگان، قابلیت حضور حداکثر صد نفر شرکت کننده را دارد.
در حالیکه طرح رایگان اپلیکیشن زوم، کاربردی و جذاب است، اما برای کاربران سازمانی و مشاغل بزرگ کفایت نمیکند.
علت این است که در طرح پایهای رایگان این اپلیکیشن، امکان تعیین ادمینی که جلسات ویدئو کنفرانس را به دقت کنترل و رهبری کند، وجود ندارد.
اگر قصد دارید که در اپلیکیشن زوم، ویژگیهایی از قبیل رمزگذاری ویدئو، اضافه کردن قابلیت چت، ذخیره ویدئو و یا تنظیم اعلانها را حین برگزاری جلسه را داشته باشید، نیاز دارید که از طرحهای غیر رایگان و پولی این اپلیکیشن استفاده کنید.
تعرفههای مربوط به این طرحها، بسیار شفاف قیمتگذاری شده و بر خلاف سایر ارائهدهندگان خدمات ویدئو کنفرانس، این شرکت، قیمت تمامی طرحهای خود را به صورت پیدرپی منتشر میکند. این امر، تامین بودجه برای دریافت این نوع خدمات ویدئو کنفرانس را برای مشاغل و تیمها بسیار آسانتر میکند.
یکی از مزایای استفاده از طرحهای غیررایگان اپلیکیشن زوم در قیاس با سایر رقبا، قابلیت تشکیل جلسات ویدئو کنفرانس با تعداد شرکتکنندههای بیشتر است.
به عنوان مثال، در طرح ویژهی کاربران سازمانی، امکان اضافه کردن ۵۰۰ شرکت کننده در یک ویدئو کنفرانس وجود دارد.
در تمامی طرحهای غیر رایگان و پولی این اپلیکیشن، قادر خواهید بود که حداکثر تا ۲۴ ساعت، به طور مداوم جلسه آنلاین را برگزار کنید.
برای کاربران سازمانی و مشاغل تجاری، این امکان وجود دارد که ویدئو کنفرانس با نشان مخصوص شرکت یا شرکتهای تشکیل دهندهی جلسه، برگزار شود.
در طرح ویژهی کاربران سازمانی، اپلیکیشن زوم امکان ضبط مستندات، پروندهها و حتی فیلم جلسه را در فضای ابری نامحدود فراهم میکند.
همچنین اگر طرح ویژهی کاربران سازمانی پلاس را در اپلیکیشن زوم انتخاب کنید، امکان اضافه کردن ۵۰۰ شرکتکنندهی بیشتر برای شما فراهم میشود.
همچنین، خدمات پشتیبانی اپلیکیشن زوم نیز بسیار عالی است و کاربران برنامه در صورت عضویت در طرح غیر رایگان تجاری، از مزیت استفاده از یک خط اختصاصی ویژه، جهت پشتیبانی تلفنی، بهرهمند میشوند.

معرفی اپلیکیشن ویدئو کنفرانس GoToMeeting
اپلیکیشن ویدئو کنفرانس GoToMeeting، یکی دیگر از ابزارهای محبوب برگزاری ویدئو کنفرانس است.
شاید پیش از این متوجه شده باشید، این اپلیکیشن قابلیتهای جذاب و قابلتوجهی از جمله قابلیت اشتراک گذاری صفحات و فایلهای مختلف، ارائه تصاویر ویدئو با کیفیت HD و رمزگذاری SSL، را در اختیار مشتریان خود در سطح مشاغل سازمانی قرار میدهد. قیمتگذاری خدمات این اپلیکیشن، بر حسب نوع شرکت متقاضی و طرحهای ارائه شده، متفاوت است.
در حالیکه اپلیکیشن GoToMeeting، در سایت خود فقط به طرحهای غیر رایگان تجاری، حرفهای و سازمانی اشاره کرده است، اما مانند اپلیکیشن zoom، طرح رایگان برگزاری جلسات ویدئویی با محدودیت زمانی ۴۰ دقیقه با تعداد شرکتکنندگان محدود، را ارائه میدهد. البته متقاضیان مشاغل سازمانی، به چیزی بیش از خدمات طرحهای رایگان نیاز دارند.
در تمامی طرحهای غیر رایگان ارائه شده توسط این اپلیکیشن، امکان برگزاری ویدئو کنفرانس با تعداد شرکتکننده نامحدود، قابلیت اشتراکگذاری صفحات و فایلها، ارائهی تصاویر ویدئویی با کیفیت HD و عدم محدودیت زمانی برای برگزاری جلسات وجود دارد.
از طرفی، در طرح غیر رایگان تجاری، امکان رونویسی خودکار مطالب جلسات ضبط شده، یادداشت برداری و ضبط نامحدود و ذخیرهسازی در فضای ابری فراهم است.
مانند اپلیکیشن zoom، در این اپلیکیشن نیز امکان رمزگذاری SSL در تمامی طرحها وجود دارد. بنابراین از بابت برگزاری جلسات خصوصی با امنیت بالا، خیالتان راحت میشود.
رابط برنامهنویسی اپلیکیشن GoToMeeting، برخلاف اپلیکیشن Zoom، قابلیت ویرایش ندارد.
اما از طرفی، این اپلیکیشن قابلیت ادغام شدن با سایر نرمافزارها و اپلیکیشنهای مرتبط از جمله آفیس ۳۶۵، Slack، Calendar Google و سایر برنامههای مرتبط را در کنار جلسات کنفرانس ویدئویی دارد.
همچنین، امکان ادغام این اپلیکیشن با سایر محصولاتِ LogMeIn مانند GoToWebinar و Jive، وجود دارد و یک محیط قوی نرم افزاری جهت برگزاری وبینارها و جلسات ویدئویی ارائه میدهد.

مطالعه بیشتر: امنیت کامپیوتر و ۶ نکته کاربردی برای افزایش آن
مقایسهی ویژگیهای دو اپلیکیشن Zoom وGoToMeeting
پلتفرمهای برگزاری ویدئو کنفرانس برای محیطهای سازمانی، نیاز به ویژگیهایی مشخص دارند. مشتریهای طرحهای سازمانی این اپلیکیشنها، نیاز به دریافت خدماتی از قبیل کیفیت تصویر و صوت بالا، امکان ضبط و ذخیره سازی، اشتراکگذاری صفحهات و فایلها، قابلیت برنامهریزی جلسات و پشتیبانی از سیستم تلفن همراه، دارند. در ادامه، قابلیتهای مدنظر را بین این دو اپلیکیشن مقایسه میکنیم.
هزینه تعرفه دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting
نظارت بر شبکه پسیو، برای تعیین میزان استقاده کاربر از پهنای باند میباشد. با این کار ، یک ابزار مانیتورینگ شبکه پسیو می تواند مشخص کند که کاربران ، برنامه ها و پروتکل ها چه مقدار از پهنای باند موجود استفاده می کنند.
دو روش برای نظارت برشبکه پسیو وجود دارد: در این روش به یک دستگاه اختصاصی به نام Network Tab متکی میباشد. این دستگاه یک کپی از ترافیک کاربر را که از طریق یک قطعه خاص شبکه در جریان است، دریافت می کند اما در روش دوم متکی به پروتکل تحلیل جریان است که توسط وندور سخت افزار شبکه مانند NetFlow ، s-Flow و غیره اجرا می شود.

ذخیره دادهها و ضبط تماسها در دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting
هر دو اپلیکیشن zoom و GoToMeeting گزینههایی برای ضبط و ذخیرهسازی محلی اطلاعات دارند. این نوع ضبط، به طور خودکار دادههای ضبطشده را در دستگاه شما ذخیرهسازی میکند. در تمام طرحهای غیر رایگان ارائه شده توسط این دو اپلیکیشن، قابلیت ضبط دادهها در دسترس بوده و محدودیتی بابت ظرفیت ذخیرهسازی وجود ندارد. بنابراین، امکان ضبط جلسات طولانی نیز در این طرحها وجود دارد. البته هیچکدام از این دو اپلیکیشن به شما امکان ذخیرهسازی جلسات داخل گوشی همراه اندرویدی یا آی او اس را نمیدهد و شما برای ضبط دادهها نیاز به فضای ابری دارید.
ضبط جلسات در فضای ابری به شما امکان می دهد که جلسات ضبطشده خود را بر روی این فضا ذخیره کنید و لذا این امر موجب میشود که ارسال فایل جلسات از طریق اشتراک لینک فضای ابری آن، برای همه شرکتکنندگان در کنفرانس ویدئویی مهیا شود. برخلاف نرمافزار BlueJeans، هر دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting امکان ضبط تمامی دادههای ویدئویی، صوتی و همچنین چتهایی که در طول کنفرانس رخ داده را به شما میدهد.
بد نیست نگاهی به ظرفیتهای ضبط و ذخیره فضای ابری در اپلیکیشن zoom برای انواع طرح رایگان و غیررایگان ارائه شده در وبسایت این شرکت بیاندازیم:

همچنین، به منظور بهبود ظرفیت ذخیره سازی، این شرکت، طرحهای افزایشی نیز ارائه داده است:

همانگونه که مشاهده میکنید، در صورت نیاز به ذخیرهسازی با اپلیکیشن Zoom، نیاز به پرداخت هزینهی اضافی وجود دارد که چندان خوشآیند مشتریان این اپلیکیشن نیست. به خصوص مشاغلی که با اطلاعات حفاظت شده (PHI) در ارتباط هستند، نیاز دارند که دادههای خود (به عنوان مثال اطلاعات مربوط به بیماران در مشاغل بیمارستانی) را به صورت سری و مخفی ضبط کنند. در این شرایط، این مشاغل باید هزینههای به مراتب بیشتری برای خدمات ضبط ویدئو کنفرانسهای خود بپردازند.
از طرفی، در اپلیکیشن GoToMeeting، ذخیرهسازی ابری در دو طرح تجاری و سازمانی به صورت نامحدود انجام میشود و لزومی ندارد برای ذخیرهسازیهایی با حجم بیشتر، هزینهی اضافی پرداخت کنید. همچنین برای صنایعی که نیاز به بایگانی و ذخیره تمامی ویدئو کنفرانسها و تماسهای خود دارند، این اپلیکیشن، امکان جستجوی پیشرفته و اشتراکگذاری کنفرانسهای ضبط شده را ارائه میدهد.
- نتیجهی مقایسهی دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting از لحاظ ذخیره دادهها: GoToMeeting گزینهی مناسبتر و کاربردیتر است.
مقایسهی کیفیت تصاویر HD در دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting
نکتهی حائز اهمیت در کنفرانسهای ویدئویی، کیفیت تصاویر در تعاملات چهرهبهچهره است. به این منظور، لازم است که بهترین عملکرد ویدئویی به هنگام برقراری تماسها حاصل شود.
هر دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting، دارای قابلیت ارائهی تصاویر با کیفیت ۱۰۸۰p هستند و لذا در صورت داشتن اینترنت با سرعت مناسب، به هیچ عنوان مشکلی بابت مشاهدهی تصاویر ویدئویی با کیفیت، نخواهید داشت.
همچنین، در هر دو اپلیکیشن معرفی شده، گزینههای مدیریت کاربری مناسبی ارائه شده که امکان تنظیم کیفیت ویدئوها را فراهم میکند. یکی از گزینهها، استفاده از مد گالری میباشد که در آن امکان پخش چندین ویدئو در کنار هم فراهم میشود. از لحاظ مد گالری، اپلیکیشن Zoom تا حدودی بهتر عمل کرده و قابلیت نمایش ۴۹ وبکم به صورت همزمان را فراهم کرده است. در حالی که اپلیکیشن GoToMeeting، تنها قابلیت نمایش ۲۵ وبکم در کنار هم را دارد.
جهت تنظیم مستقیم کیفیت HD برای ویدئوهای کنفرانس، اپلیکیشن Zoom دارای یک بخش تنظیمات اختصاصی است که به شما امکان میدهد، نسبت ابعاد تصویر را تغییر داده و وبکم مدنظر را نیز انتخاب کنید. علاوه بر این، اپلیکیشن Zoom یک ویژگی منحصر به فرد دیگری برای تنظیم کیفیت خروجی ویدئوها نیز دارد که با نام ظاهرم را بهتر کن معرفی شده است.
تنظیمات مربوط به این ویژگی موجب میشود که کاربر پیش از ارائهی ویدئو، تا حدی وضعیت ظاهری خود را در اپلیکیشن وارسی کرده و تغییراتی جهت بهبود نورپردازی زمینه و چهرهی خود اعمال کند. این امر در محیطهای اداری یا منزل که روشنایی محیط زیاد است، بسیار کاربردی است.
از طرفی، ویژگی انجام تنظیمات مختلف جهت بهبود وضعیت تصویر در اپلیکیشن GoToMeeting نیز وجود دارد. در این اپلیکیشن برای تنظیمات مربوط به نورپردازی تصویر، گزینههای روشنایی ویدئو، کنتراست، رنگ، اشباع، وضوح و گاما به کار رفته که منجر به دقت بالاتر برای بهبود نور زمینه شده است. همچنین در این پلتفرم، تنظیمات مجزا برای تراز سفیدی و سیاهی پسزمینه وجود دارد. یکی از تنظیمات بسیار مفید ارائه شده، مربوط به امکان کاهش لرزای تصویر در مانیتورهای ضعیفتر است.
در مجموع، با این که اپلیکیشن Zoom، قابلیت ارائه ۴۹ وبکم به صورت همزمان در یک تصویر را دارد، اما تنظیمات دقیق نمایش تصویر در اپلیکیشن GoToMeeting، آن را ابزاری به مراتب بهتر جهت برگزاری کنفرانس ویدئویی با کیفیت تصاویر عالی کرده است.
- نتیجهی مقایسهی دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting از لحاظ کیفیت تصاویر: GoToMeeting گزینهی مناسبتری است.
بررسی عملکرد دو اپلیکیشن در به اشتراکگذاری صفحات
گزینهی اشتراکگذاری صفحهی نمایش در ویدئو کنفرانس بسیار حائز اهمیت است. زیرا این امکان را به کاربران میدهد تا پیشرفت پروژه را به یکدیگر نشان دهند. دقیقا به همین دلیل است که حتی اپلیکیشنهای رایگان کنفرانس ویدئویی نیز این خدمات را در اختیار کاربران قرار می دهند. تجربهی به اشتراکگذاری صفحات، در هر دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting بسیار گسترده است. از جملهی ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اشتراکگذاری ماوس و صفحه کلید بین چندین کاربر
- امکان انتقال صفحه نمایش به سمت شرکتکنندگان انتخابی در حین کنفرانس
- اشتراکگذاری صفحه در ابعاد محدود اپلیکیشن به جای پخش به صورت تمام صفحه
- اشتراکگذاری صفحه مرورگر وب در گوگلکروم
- اشتراکگذاری در ویندوز، مکینتاش و یا سیستمعاملهای گوشیهای تلفن همراه
- ابزار نوشتن و رسم شکل بر روی تخته سیاه دیجیتال
هر دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting قابلیتهای بیشتری نیز ارائه میدهند. از جمله این که امکان اشتراکگذاری دادهها را برای شرکتکنندگان در کنفرانس را مهیا میکنند. همچنین این امکان به میزبان کنفرانس داده شده که به شرکتکنندگان اجازه دهد که آنها صفحات خود را به صورت متوالی به اشتراک بگذارند.
زمانیکه صحبت از قابلیت اشتراکگذاری صفحات در ویدئو کنفرانس میشود، اپلیکیشن Zoom نسبت به GoToMeeting تا حدودی بهتر عمل کرده است. زیرا گزینههای بیشتری در این زمینه ارائه میدهد. به عنوان مثال، اپلیکیشن Zoom، حتی به کاربران مانیتورهای دوتایی اجازه میدهد صفحههای خود را با شرکتکنندگان به اشتراک بگذارند و یا آنها میتوانند بخشی از صفحه را به اشتراک بگذارند. این قابلیت، موجب آن میشود که کاربران مانیتورهای دوتایی، با مدیریت بیشتری تصاویر و دادهها را به اشتراک بگذارند.
- نتیجهی مقایسهی دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting از لحاظ به اشتراکگذاری صفحه: Zoom گزینهی مناسبتری است.

مقایسه دو اپلیکیشن در برنامهریزی جلسه ویدئو کنفرانس
هر دو اپلیکیشن، روش نسبتا سادهای برای ایجاد و برنامهریزی جلسات ویدئو کنفرانس ارائه میدهند. با اپلیکیشن GoToMeeting، میتوانید جلسات را برنامهریزی کرده و مشخص کنید که آیا این جلسات به صورت مداوم تشکیل شود یا خیر و نهایتا تاریخ و زمان برگزاری جلسات را معین کنید. شما در این بخش قادر خواهید بود، تنظیمات صندق صوتی خود را فعال کرده و جلسات برنامهریزیشده را برای نمایش در outlook و یا تقویم گوگل خود، تنظیم کنید.
اپلیکیشن Zoom، فرآیند یکسانی را برای تنظیم و برنامهریزی جلسات دارد، اما چند ویژگی دیگر نیز در این اپلیکیشن وجود دارد که در بخش تنظیمات این اپلیکیشن، قابل دسترسی است. برای مثال، شما میتوانید جلسات برنامهریزی شده را به گوگل و یا تقویم یاهو ارسال کنید.
اپلیکیشن Zoom در خصوص این ویژگی، دارای تمام گزینههایی است که شما به آن نیاز دارید و این امکان را در اختیارتان قرار میدهد تا بیشتر از اپلیکیشن GoToMeeting، مشخصات و اطلاعات مربوط به جلسات از جمله زمانبندیها را با نرمافزارهای دیگر به اشتراک بگذارید.
از طرفی توانایی بیشتری برای شخصیسازی جلسات توسط اپلیکیشن Zoom فراهم شده است. شما میتوانید برای جلسات برنامهریزی شده، رمز عبور مشخص کنید و از ورود افراد غیر مترقبه در جلسات جلوگیری کنید. در نهایت میتوان گفت، تنظیم جلسات به کمک اپلیکیشن Zoom راحتتر بوده و محیط آن کاربرپسندانهتر است.
- نتیجهی مقایسهی دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting از لحاظ قابلیت برنامهریزی جلسات ویدئو کنفرانس: Zoom گزینهی مناسبتری است.
چه کسانی از نرم افزار Zoom یا GoToMeeting استفاده می کنند؟
تمامی ویژگیهایی که تا به حال در مورد آن صحبت شد، برای موفقیت یک اپلیکیشن کنفرانس ویدئویی بسیار حیاتی و مهم است و حتی اگر در هر کدام از این ویژگیها، یکی از این دو اپلیکیشن را گزینهی بهتری اعلام کنیم، به این معنا نیست که اپلیکیشن دیگر، کیفیت مناسبی را ارائه نمیدهد.
علاوه بر موارد ذکر شده، پارامترهای دیگری نیز وجود دارد که با بررسی آنها، میتوان دید بهتری نسبت به مقایسهی عملکرد دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting به دست آورد. به عنوان مثال، میتوان بررسی کرد که کدام یک از این دو اپلیکیشن در صنایع خاص، عملکرد بهتری خواهند داشت.
در ادامهی مطلب، مقایسهی ویژگیهای دو اپلیکیشن مورد بحث در زمینههای شغلی مانند حوزهی آموزش، بهداشت و درمان و مسائل حقوقی، ارائه شده است.

-
مشاغل مرتبط با آموزش و تحصیل
لازم به ذکر است که در شرایط حاکم به واسطهی شیوع ویروس کرونا، هر دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting تسهیلات ویژه و جدیدی را برای برگزاری جلسات ویدئو کنفرانس با موضوعات آموزشی مختلف، فراهم کردهاند.
برای مثال، اپلیکیشن Zoom، محدودیت زمانی جلسات را در خدمات رایگان خود، برای این دست از کاربران حذف کرده است.
همچنین اپلیکیشن GoToMeeting، کیتهای اضطراری برای مربیان و مدرسان ایجاد کرده (با نام GoToConnect) که به واسطهی آنها، یادگیری از راه دور و آموزش مجازی آسانتر شود.
از طرفی، اپلیکیشن Zoom، با ابزارهای آموزشی Moodle، Desire2lear و Blackboard ادغام شده است. همانطور که پیش از این ذکر شد، این اپلیکیشن از لحاظ حفظ حریم خصوصی بسیار قوی عمل کرده و دانشآموزان و دانشجویان با خیال راحت میتوانند در کلاس های آموزش مجازی شرکت کرده و از اطلاعات و سوابق دانشآموزی و دانشجویی خود محافظت کنند.
اپلیکیشن GoToMeeting به لطف پردازش زبان طبیعی از قابلیت رونویسی عالی برخوردار است، لذا دانشآموزان از امکان دریافت یادداشتهای جامع و دقیق، بهرهمند شدهاند.
همچنین دانشجویان قادر هستند به واسطهی ثبتنام در صفحات شخصی اساتید، وارد کلاس شده و از جلسات استفاده کنند. همانند اپلیکیشن Zoom، اپلیکیشن GoToMeeting، نیز دارای رمزگذاری SSL است. این شیوهی رمزگذاری، اطلاعات را در هنگام برگزاری جلسات و انتقال دادهها و چه در بعد آن، رمزگذاری میکند و لذا دادههای مهم دانشآموزان از این طریق، محافظت میشود.
همچنین اپلیکیشن GoToMeeting، فضای ذخیرهی نامحدود ابری را در اختیار معلمان قرار داده است. به همین جهت نیازی نیست که معلمان هزینهی اضافی برای ذخیرهسازی جلسات آموزشی پرداخت کنند. در این اپلیکیشن، یادداشتها رونویسی میشوند و فایل ضبط شدهی تصاویر و ویدئوها در اختیار دانشجویان قرار میگیرد.
البته دارا بودن دو ویژگی بیشتر نسبت به اپلیکیشن GoToMeeting، اپلیکیشن Zoom را در موضع بهتری قرار داده است. گزینهی حقوق والدین و قانون حفظ حریم خصوصی در این اپلیکیشن، منجر شده که رفتار معلمان و مدرسان در حین تدریس به خوبی رصد شود. همچنین گزینهی ادغام با ابزار تدریس آنلاین نیز کمک کرده که اپلیکیشن Zoom در مقابل اپلیکیشن GoToMeeting، کیفیت آموزشی بهتری ارائه دهد.
-
مشاغل مرتبط با بهداشت و درمان
اگر احتیاج به دریافت دادههای پزشکی یک بیمار دارید، رعایت قانون قابلیت انتقال و مسئولیت بیمه سلامت یا HIPAA، الزامی است. در هر دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting، مفاد این قانون رعایت شده است. بنابراین مشاغل موجود در صنعت بهداشت و درمان، با خیال راحت میتوانند از گزینههای موجود در هر دو اپلیکیشن، جهت برگزاری جلسات ویدئو کنفرانس بهره ببرند.
اپلیکیشن Zoom یک طرح با عنوان خدمات درمان تلفنی و از راه دور ارائه میدهد که نه تنها با قانون قابلیت انتقال و مسئولیت بیمه سلامت، سازگار است، بلکه به قانون حفاظت از اطلاعات شخصی و قانون اسناد الکترونیکی (PIPEDA) و قانون اطلاعات سلامت و محافظت شخصی (PHIPA)، نیز متعهد است. لازم به ذکر است که اپلیکیشن GoToMeeting، از این قوانین تبعیت نمیکند.
البته اپلیکیشن Zoom، در طرحهای غیر رایگان سازمانی خود، چندان در زمینههای امور بهداشت و درمان استاندارد نیست، اما ارائه برخی از ویژگیهای مفید از جمله نمایش ویدئو کنفرانس با کیفیت HD به خصوص برای بیمارستانهایی که پهنای باند اینترنت گستردهای دارند، مزیت فوقالعاده ای به حساب میآید.
هر دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting دارای ویژگی اشتراکگذاری چندین صفحه در یک قاب، برای ارائهی خدمات و همکاری با پزشکان دیگر هستند، اما کیفیت ادغام خدمات در اپلیکیشن Zoom بهتر است. برای مثال، به تازگی این اپلیکیشن به طور مستقیم با خدمات اپلیکیشن epic که یکی از بهترین ارائه دهندهها در زمینهی خدمات درمانی تلفنی و راه دور است، ادغام شده است. علاوه بر این، این نسخه از Zoom، دارای قابلیت ادغام فوقالعادهای از ابزارهای پزشکی، مانند استتوسکوپ و دوربینهای امتحانی است.
البته در زمینهی درمان تلفنی و از راه دور، اپلیکیشن GoToMeeting نیز خدمات و ابزار مختلفی ارائه داده است. اما این خدمات و ابزار، به صورت ویژه و جداگانه، تحت عنوان طرحی مختص کاربران حوزه پزشکی تعریف نشده است. با این وجود، در تمامی طرحها و برنامههای این اپلیکیشن، قانون HIPAA به طور کامل رعایت شده و حتی فضای ابری نامحدودی برای پزشک در صفحهی شخصی بیمار تعریف شده است، که موجب میشود اطلاعات بیمار در جلسات مراجعه ای آنلاین با پزشک، به راحتی در دسترس قرار گیرد.
-
مشاغل مرتبط با قانون
کنفرانسهای ویدئویی نقش حائز اهمیتی در مشاغل مرتبط با قانون دارند؛ زیرا به وکلا در سراسر کشور اجازه میدهند که بدون نیاز به پروازهای پیدرپی و به صورت آنلاینۀ ملاقاتهایی با موکلین خود داشته باشند. خدمات ویدئو کنفرانس با قابلیت پخش تصاویر چند وبکم در یک تصویر، این امکان را به وکلا میدهد که به صورت تیمی با سایر وکلا، همکاری و تبادل نظر داشته باشند. همچنین قابلیت اشتراک صفحه نمایش این امکان را به وکلا میدهد که به راحتی اسناد حقوقی مورد نیاز را به اشتراک بگذارند.
هر دو اپلیکیشن، امکان یکپارچهسازی اتاق کنفرانس را فراهم میکنند. در اپلیکیشن Zoom، این خدمت با نام اتاقهای زوم و در اپلیکیشن GotoMeeting با نام وارد اتاق شو، نامگذاری شده است و به راحتی با چند کلیک ساده، این قابلیت، بر روی سیستم کاربر نصب میشود.
لازم به ذکر است که در اپلیکیشن GotoMeeting، این گزینه مانند اپلیکیشن BlueJEans، با بالاترین کیفیت و وضوح صوتی (دالبی دیجیتال) ارائه میشود.
برای وکلا نیز همچون سایر مشاغل، امکان ضبط جلسات اهمیت زیادی دارد. به همین جهت وجود قابلیت ضبط محلی و فضای ذخیرهسازی ابری در هر دو پلتفرم حائز اهمیت است. با این وجود، بر خلاف اپلیکیشن Zoom، در اپلیکیشن GoToMeeting، این امکان به صورت کاملا رایگان ارائه میشود.
مقایسهی نهایی اپلیکیشن Zoom در برابر GoToMeeting
اگر برای برگزاری کنفرانس ویدئویی به یک طرح غیر رایگانِ سازمانی نیاز دارید، هر دو اپلیکیشن Zoom و GoToMeeting گزینههای عالی در مقایسه با سایر اپلیکشنها هستند. اما به نظر میرسد که اپلیکیشن GoToMeeting به دلایلی نسبت به Zoom مقرون به صرفهتر است؛ زیرا در این اپلیکیشن، با پرداخت هزینههای یکسان، میتوانید کنفرانسهای ویدئویی با تعداد بیشتری از شرکتکنندگان برگزار کنید.
در واقع شما این امکان را دارید که برای هر جلسهی ویدئو کنفرانس تا ۳۰۰۰ شرکتکننده را پذیرا باشید. در حالیکه در اپلیکیشن Zoom، این تعداد فقط ۱۰۰۰ نفر است. البته برای جلسات با تعداد نفرات بالاتر، نیاز به پرداخت هزینههای بیشتری دارید.
ثانیا، در اپلیکیشن Zoom، خدماتی برای مشاغل مرتبط با بهداشت و درمان، به صورت ویژه در قالب یک طرح ارائه شده است که برای استفاده از آن نیاز به پرداخت ۲۰۰ دلار در ماه است. این قابلیت به صورت یک طرح جداگانه در اپلیکیشن GoToMeeting وجود ندارد؛ اما تمامی طرحها و امکانات این اپلیکیشن، سازگار با قانون HIPAA است. این بدان معناست که پزشکان و سایر مشاغل مرتبط با حوزه درمان، میتوانند به راحتی و بدون نگرانی بابت نقض قوانین مربوط به حرفهی خود و همچنین از دست رفتن دادههای حفاظت شده، در این اپلیکیشن فعالیت کنند.
از طرفی امکان ذخیرهی سازی ابری نامحدود، کار را برای کاربران این مشاغل بسیار راحت کرده است. زیرا میتوانند جلساتی که با بیماران خود میگذارند را بدون دغدغهی حجم ذخیرهسازی، برای مراجعات بعدی ذخیره و ضبط کنند.
بدون نظر