مقدمه

شرکت مهندسی پردازش کیانانت جم به عنوان یک شالوده اصلی برای گردآوری و فراهم ساختن محیطی کاملا علمی و تخصصی با ارائه راهکارها، مشاوره فنی، تربیت متخصصین، معرفی فناوری های جدید و برتر با هدف گسترش فناوری های مربوط به سیستم های اطلاعات و زیرشاخه های مرتبط مطرح می شود.

با توجه به این نکته کلیدی که در دنیای امروز فناوری اطلاعات، کلید دستیابی به رشد و توسعه پایدار می باشد،  با معرفی، هدایت، پشتیبانی و با مدیریت متمرکز سرمایه در گروه و ارائه خدمات مشاوره ای، منجر به هم افزایی نیرو ها شده و زمینه های لازم را برای توسعه فناوری اطلاعات در آینده نزدیک فراهم آوریم.

ذکر این نکته ضروری است که افزایش ظرفیت ها و توان علمی باعث ارائه راهکارهای قوی تر، کاراتر و پیچیده تر به کاربران خواهد شد و لذا حاصل این کوشش و تلاش رشد بازار IT، ایجاد ظرفیت های جدید تولیدی سخت افزاری-نرم افزاری می گردد.

abute us

معرفی

به طور کلی فناوری اطلاعات (Information Technology) را می توان علم استفاده از ابزارهای جمع آوری، ذخیره، پردازش، توزیع  و انتقال اطلاعات بیان نمود. اطلاعات (Information) منشأ دانایی و بصیرت در انسان است و هدف از به کارگیری فناوری اطلاعات، افزایش آگاهی در انسان و نظم در اجراست .

سه محور اصلی در فناوری اطلاعات سخت افزار (Hardware)، نرم افزار (Software) و فکر افزار (مدیریت دانش Knowledge Management) می باشند. هم اکنون فناوری اطلاعات با شتابی فزاینده در حال تغییر جهان است و این تغییرات درکلیه عرصه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مشهود است. با این وجود فناوری اطلاعات هنوز در آغاز راه است.

از وظایف فناوری اطلاعات می توان به نگهداری و پردازش اطلاعات، تقسیم وظایف، مدیریت شبکه، مدیریت اطلاعات، توسعه اطلاعات و توسعه تجاری اشاره نمود . با توجه به این مطالب حوزه های کاربرد فناوری اطلاعات را به اختصار بیان می کنیم تا با بررسی توانمندی ها و شرایط موجود بتوانیم ضمن انجام خدمت موثرتر ارزش افزوده بیشتری داشته باشیم :

  • تجارت الکترونیک (E-Commerce) : انجام مبادلات تجاری در قالب الکترونیکی. از انواع تجارت الکترونیک میتوان به P2P,C2C,B2C,B2B و … اشاره کرد. از نمونه های قابل بهبود و پیاده سازی شده در ایران می توان ماژول های پرداخت آنلاین و خرید های الکترونیک در ایران را نام برد.
  • دولت الکترونیک (E-Government) : استفاده سهل و آسان از فناوری اطلاعات به منظور توزیع خدمات دولتی به صورت مستقیم به کاربران، به صورت ۲۴ ساعته و در۷ روز هفته است. همانند پروژه های کارت هوشمند ملی برای سوخت و … .
  • بانکداری الکترونیک (E-Banking) : استفاده از فناوری های پیشرفته نرم افزاری و سخت افزاری مبتنی بر شبکه و مخابرات برای تبادل منابع و اطلاعات مالی به صورت الکترونیکی است و نیازی به حضور فیزیکی کاربران در شعبه نیست. از آن جمله در ایران خواهیم توانست به سیستم های نوین بانکداری الکترونیکی با ارتباطات و تراکنش هوشمند اشاره نمود.
  • شهر الکترونیک (E-City) : شهر الکترونیکی عبارت از شهری است که اداره امور شهروندان شامل خدمات و سرویسهای دولتی و سازمانهای بخش خصوصی به صورت برخط (Online) و به صورت شبانه روزی و در هفت روز هفته با کیفیت و ضریب ایمنی بالا و با بهره گیری از ابزار فناوری اطلاعات و ارتباطات و کاربردهای آن انجام می شود. در این زمینه لزوم توسعه پرتال های آموزش و اطلاع رسانی شهری وجود دارد.
  • انبار داده (Data Center) : مراکز فیزیکی بسیار امن از حیث معماری و برخورداری از زیرساختهای با ظرفیت بالا می باشند. در این مراکز ترکیبی تجهیزات، نرم افزار و مهارت های انسانی وظیفه ی ارایه مطلوب خدمات را دارند .
  • سیستم های مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) : در تهیه و تدوین طرح جامع فناوری اطلاعات یکی از مهمترین و محوری ترین مباحث است و شامل سه محور اصلی می باشد: استاندارهای امنیت سخت افزاری، امنیت نرم افزاری، امنیت شبکه و ارتباطات .