تعریف خانه هوشمند:
خانه هوشمند به عنوان یکی از سیستمهای بروز و مهم مدیریت جامع ساختمان یا همان BMS مورد توجه واقع شدهاند. خانه های هوشمند با هدف ایجاد آسایش و امنیت بیشتر برای ساکنین به سرعت در حال توسعه می باشند.
امروزه تکنیکهای مختلفی برای اتوماسیون نمودن ساختمانها بکار گرفته میشود از قبیل کنترل نور، دما، درب ها، پنجرهها، پردهها و یا سیستمهای امنیتی و مدار بسته و غیره.
علاوه برموارد قبل، در خانه های هوشمند، امکانات دیگری نیز از قبیل کنترل مولتی مدیا، آبیاری گیاهان و غذا دادن به حیوانات خانگی نیز قابل تعریف است.
به طور کلی خانه هوشمند، ساختمانی است که:
- مجهز به یک بستر ارتباطی مناسب بوده که می تواند به طور یکپارچه نسبت به وضعیت متغیر محیط، عکس العمل نشان داده و خود را با شرایط از قبل تعیین شده وفق دهد و همچنین ساکنان ساختمان این توانایی را دارند که از منابع موجود به صورتی مفید بهره برداری نموده، امنیت و آرامش را برای ساکنین به ارمغان بیاورد.
- در بردارنده محیطی پویا و مقرون به صرفه به وسیله یکپارچه کردن چهار عنصر اصلی یعنی سیستمها، ساختار، سرویسها، مدیریت وهمچنین روابط میان آنها میباشد.
اساس ساختمان اینست که هزینههای واقعی یک ساختمان فقط هزینههای ساخت و ساز نیست بلکه باید به آن هزینههای راهبری و تعمیرات را نیز اضافه کرد.
ساختمان هوشمند می تواند به وسیله سیستم کنترل اتوماتیک و مدیریت یکپارچه، تمامی این هزینهها را کم کند.
مساله دیگر این است که درصد خطای کامپیوتر نسبت به انسان بسیار کمتر می باشد.
زیرا در روشهای مدیریت قدیم، هر ساختمان بلند توسط چندین نفر اداره می شد که با افزایش مداخله انسان، مجموع خطاهای حاصل نیز سیر صعودی خود را طی می کرد؛ ولی در سیستم مدیریت هوشمند این گونه خطاها به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.
مزیت های ساختمان هوشمند
علاوه بر این مزایا، یک ساختمان هوشمند منافع دیگری را نیز برای صاحبانش به همراه دارد، مانند:
- محیط کابل کشی استاندارد
- مدیریت متمرکز کل سیستم
- صرفهجویی در مصرف تاسیسات
- صرفهجویی در مصرف برق
- صرفهجویی در هزینه کابل کشیهای آتی و پراکنده
- بالا رفتن کیفیت سرویس ساختمان
- بالا رفتن ارزش ساختمان و درآمد برای سرمایهگذاران اصلی ساختمان
شما می توانید برای دریافت هرگونه مشاوره در زمینه اجرای خانه هوشمند با ما در ارتباط باشید.
کیانانت جم ارائه دهنده خدمات متنوع در حوزه خانه های هوشمند