Wireless-Repeater

تکرارکننده بی‌سیم


تکرارکننده بی‌سیم، امکان ارتباط بی‌سیم نقطه به نقطه به منظور پوشش فواصل دورتر و از بین بردن موانعی که موجب محدود کردن خط دید (LOS) می‌شوند را فراهم می‌سازد، به همین دلیل به آن بی‌سیم نقطه به نقطه نیز گفته می‌شود.

تکرارکننده‌های بی‌سیم همچنین برای ارائه‌ سطحی وسیع از سیگنال موردنیاز به کار می‌روند.

تعریف – تکرار کننده بی سیم به چه معناست؟

تکرار کننده بی سیم یک دستگاه در شبکه کامپیوتر برای انتشار سیگنال های شبکه بی سیم فراتر از مرز معمول یک شبکه است.

تکرارکننده های بی سیم یا ریپیترها به طور کلی دستگاه های پسیو یا غیرفعال هستند و فقط می توانند ارتباطات بین شبکه مقیم و میزبانی را دنبال کنند که به شبکه دسترسی دارند. به این افزایش کشش پذیری شبکه ( Stretchability ) می گویند.

یک تکرار کننده بی سیم همچنین ممکن است به عنوان بسط دهنده یا گسترش دهنده (Expander) سیگنال نیز شناخته شود.

استفاده از تکرارکننده بی‌سیم برای از بین بردن موانع

بک‌هال بی‌سیم نقطه به نقطه، هم ارتباط ریزموج و هم پل اترنت بی‌سیم بدون مجوز (licensed microwave links and a unlicensed wireless)، برای ارتباطات ریزموج نقطه به نقطه مناسب به انتشار به صورت دید مستقیم نیاز دارد.

برخی از تکنولوژی‌های بی‌سیم نقطه به نقطه مانند MIMO و OFDM توسط پل‌های اترنت بی‌سیم بدون مجوزی (unlicensed wireless Ethernet bridges) که می‌توانند با عملکرد انتشار به صورت خط دید غیرمستقیم کار کنند، مورد استفاده قرار می‌گیرند اما به طور کلی، برای اینکه LOS کار کند باید برای پل نقطه به نقطه بی‌سیم به کار رود. در برخی موارد، ممکن است موانعی همچون یک ساختمان، تپه یا درخت وجود داشته باشد که منجر به خط دید نزدیک و یا غیرخطی (near or non-line of sight) برای اتصال بی‌سیم می‌شود.

یک راه‌حل برای از بین بردن موانع به منظور ایجاد خط دید خوب، استفاده از تکرارکننده بی‌سیم است. دو نوع تکرارکننده بی‌سیم به کار گرفته می‌شود.

یک تکرارکننده بی‌سیم پسیو، سیگنال ارسال شده از یک آنتن بی‌سیم اکتیو را از طریق یک آنتن پسیو یا یک پنل منعکس‌کننده به آنتن دریافت‌کننده بی‌سیم انعکاس می‌دهد. در این حالت، افت در مسیر رخ می‌دهد که موجب کاهش بهره سیستم ارتباطات ریزموج می‌گردد. یک تکرارکننده اکتیو زمانی است که لزوماً دو پل بی‌سیم نقطه به نقطه مجزا وجود دارد و این دو پل توسط تکرارکننده بی‌سیم به یکدیگر متصل هستند.

استفاده از یک تکرارکننده بی‌سیم اکتیو، موثرترین راه‌حل را ارائه می‌دهد.

 وقتی دو واحد رادیویی ریزموج به طور مستقیم به یکدیگر متصل می‌شوند (می‌توانند به صورت زنجیره‌ای یا از طریق یک سوئیچ اترنت در محل تکرارکننده آنتن به یکدیگر وصل شوند)، افت در مسیر حداقل است و تقریباً تأخیر بیشتری به شبکه اضافه نمی‌شود. نمونه‌ای از این موضوع می‌تواند داشتن یک ارتباط نقطه به نقطه بی‌سیم از یک ساختمان به پشت‌بام ساختمان دیگر (خواه ساختمان سازمان مشتری یا دسترسی به پشت‌بام اجاره‌ای) و سپس ارتباط بی‌سیم نقطه به نقطه دیگر از آن پشت‌بام به ساختمان دیگری است که به ارتباط بی‌سیم نیاز دارد.

Wireless-Repeater

استفاده از تکرار کننده بی سیم برای پوشش فاصله های بیشتر

فاصله ارتباط ریزموج نقطه به نقطه به فرکانس بی‌سیم، اندازه آنتن و توان خروجی مورد استفاده بستگی دارد.

 در کل، ارتباط ریزموج نقطه به نقطه می‌تواند تا ۵۰ مایل را پوشش دهد. در برخی موارد، مشتری ممکن است به ایجاد بک‌هال بی‌سیم بزرگ‌تر از آن نیاز داشته باشد. در چنین مواردی، استفاده از یک تکرارکننده بی‌سیم اکتیو، امکان گسترش ارتباط در فواصل بیشتر را فراهم می‌سازد.

نمونه‌ای از این راه‌حل، استفاده از برج‌های (دکل‌های) ارتباطی ریزموج به عنوان تکرارکننده بی‌سیم است. هزاران برج ارتباطی بی‌سیم وجود دارند که این امکان را برای مشتری فراهم می‌سارند تا مکانی را برای تکمیل شبکه‌های بک‌هال بی‌سیم اجاره کنند.

نصب برج‌ ارتباطی یا نصب دکل تکرارکننده بی‌سیم نسبتاً ارزان است ولی در عوض اجاره پهنای باند با سرعت بالا یا نصب فیبر بسیار پرهزینه است.

 بک‌هال بی‌سیم نقطه به نقطه یا ایجاد پل‌های اترنت بی‌سیم یک به چند نقطه برای ارتباط با مسافت کمتر از ۱ کیلومتر دارای ROI سریع است (معمولاً کمتر از ۶ ماه بدون هزینه عملیات).

ممکن است با افزودن یک برج یا دکل مخابراتی تنها ۳ یا ۴ ماه زمان اضافه شود مادامیکه هزینه سرمایه (CAPEX) و برآورد بازگشت سرمایه (ROI) به دست آید.

منظور از ROI  بازگشت سرمایه که نسبت بین سود خالص (طی یک دوره) و هزینه سرمایه گذاری است می باشد.

و همچنین منظور از CAPEX به عنوان هزینه سرمایه، پولی است که یک سازمان یا نهاد شرکتی برای خرید ، نگهداری یا بهبود دارایی های ثابت خود مانند ساختمانها ، وسایل نقلیه ، تجهیزات یا زمین هزینه می کند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *